Benodigdheden
- ca. 300 gram schnitzels
- 6 gram shoarmakruiden
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 klein courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 300 gram gezeefde tomaten
- 300 gram krieltjes
Bereidingswijze
- Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
- Bak de krieltjes in ongeveer 15 a 20 minuten goudbruin en gaar
- Snijd de schnitzels in reepjes en marineer ze met de shoarmakruiden
- Snijd de courgette, paprika en ui in grove stukken
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok of braadpan en bak het vlees
ongeveer een minuut op hoog vuur aan - Voeg vervolgens de courgette, paprika en ui toe en laat dit ongeveer twee
minuten meebakken - Voeg nu de gezeefde tomaten, kerriepoeder, paprikapoeder en eventueel
wat peper en zout toe. Roer alles goed door. - Laat de stoofschotel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen en roer af
en toe om - Serveer samen met de krieltjes