FRISSE STOOFSCHOTEL (voor 2 personen)

Benodigdheden

  • ca. 300 gram schnitzels
  • 6 gram shoarmakruiden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 klein courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • 300 gram krieltjes

Bereidingswijze

  • Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
  • Bak de krieltjes in ongeveer 15 a 20 minuten goudbruin en gaar
  • Snijd de schnitzels in reepjes en marineer ze met de shoarmakruiden
  • Snijd de courgette, paprika en ui in grove stukken
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of braadpan en bak het vlees
    ongeveer een minuut op hoog vuur aan
  • Voeg vervolgens de courgette, paprika en ui toe en laat dit ongeveer twee
    minuten meebakken
  • Voeg nu de gezeefde tomaten, kerriepoeder, paprikapoeder en eventueel
    wat peper en zout toe. Roer alles goed door.
  • Laat de stoofschotel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen en roer af
    en toe om
  • Serveer samen met de krieltjes