Benodigdheden voor het vlees
- ca. 500 gram speklappen naturel
- 3 eetlepels ketjap manis
- 4 teentjes knoflook, geperst
- Houten saté-prikkers
Benodigdheden voor de saus
- 1/2 pot pindakaas (pot van 600 gram)
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels citroensap
Bereidingswijze
- Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
- Snijd de speklappen in blokjes
- Roer de ketjap Manis en de knoflook door elkaar en schep om met de vleesblokjes
- Breng eventueel op smaak met zout en peper en laat ze ten minste 1 uur marineren
- Leg de houten saté-prikkers eventjes in een schaal met koud water, om te voorkomen
dat ze gaan splinteren - Maak de saus door de pindakaas, sambal geleek, ketjap manis en citroensap met
elkaar te mengen en al roerend te verwarmen tot een gladde saus - Rijg ondertussen het vlees aan de prikkers en rooster ze boven hete kolen op een BBQ
of in een grillpan. Keer ze geregeld om. - Serveer de saus met de saté