GEROOSTERDE SATÉ VAN VARKENSVLEES MET ZELFGEMAAKTE PINDASAUS (voor 4 personen)

Benodigdheden voor het vlees

  • ca. 500 gram speklappen naturel
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • Houten saté-prikkers

Benodigdheden voor de saus

  • 1/2 pot pindakaas (pot van 600 gram)
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

  • Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
  • Snijd de speklappen in blokjes
  • Roer de ketjap Manis en de knoflook door elkaar en schep om met de vleesblokjes
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper en laat ze ten minste 1 uur marineren
  • Leg de houten saté-prikkers eventjes in een schaal met koud water, om te voorkomen
    dat ze gaan splinteren
  • Maak de saus door de pindakaas, sambal geleek, ketjap manis en citroensap met
    elkaar te mengen en al roerend te verwarmen tot een gladde saus
  • Rijg ondertussen het vlees aan de prikkers en rooster ze boven hete kolen op een BBQ
    of in een grillpan. Keer ze geregeld om.
  • Serveer de saus met de saté