HET Duroc Varken

Het Duroc varken staat bekend om zijn warme roodbruine kleur, donkere ogen, rimpeltjes op het voorhoofd en kleine hangende oren. Naar alle waarschijnlijkheid is het ras omstreeks 1800 ontstaan in Amerika. Het Duroc varken vandaag de dag is een kruising tussen een Jersey Red uit New Jersey en een ouder type Duroc uit New York. De varkens van ‘De Duroc Hoeve’ zijn een kruising tussen een echte Duroc en een mix van een York- en Landras zeug. Dat geeft vaak roze nakomelingen, maar bij ons worden er veel roodbruine en bonte biggen geboren!

Het Vlees

Niet alleen het uiterlijk is opvallen van het Duroc varken. Ook de kwaliteit van het vlees is bijzonder. Het staat bekend om de lichte marmering en malsheid. Naast de genetica, wordt de smaak van het vlees ook bepaald door de voeding en de leefwijze die het varken heeft gehad. Door onze jarenlange kennis, ervaring en mogelijkheden om ons eigen voer samen te stellen, weten we precies wat nodig is om die smaak en malsheid te creëren.

En dat proef je!

De Gezondheid

Omega 3 en 6 zijn belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam. Omega 3 heeft onder andere ontstekingsremmende eigenschappen. Omega 6 versterkt het afweersysteem. Van nature bevat varkensvlees eiwit en vet, maar geen koolhydraten. Onbewerkt varkensvlees bevat naast deze vetzuren ook de mineralen calcium, ijzer, magnesium en de vitamines B2, B6, B12 en D. Varkenslever is zelfs rijk aan vitamine A!

De Kwaliteit

Wij gaan voor producten met de allerbeste kwaliteit. Onze varkens kunnen lekker buiten in de wei wroeten en spelen in de modder. Daarnaast verstrekken we ze extra ruwvoer, die het varken omzet tot een mals stukje vlees. Wij verzorgen al onze dieren zelf en selecteren speciaal voor u de beste dieren om te laten slachten, welke we zelf uitbenen en verpakken. Zo zijn we nauw betrokken bij het proces van begin tot einde en kunnen wij u een smaakvol, kwalitatief en een verantwoord stukje vlees garanderen!

Het Hereford Rund

Het Hereford rund met zijn roodbruine vacht met krullen, witte kop en een witte streep in hun nek, vindt zijn oorsprong in het zuidwesten van Engeland, in Herefordshire. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontwikkelde zich daar dit karakteristieke harde, sobere en duurzame vleesrund. Ze stellen weinig eisen, zijn zelfstandig, hebben een zeer goede gezondheid, kunnen goed tegen extreme weersomstandigheden – zowel heel koud als heel warm – en hebben een rustig en vriendelijk karakter. Dat maakt het Hereford rund vandaag de dag geliefd als hobbydier en als uitmuntende grazer in onder andere natuurgebieden. Daarnaast hebben de Hereford koeien geweldige moedereigenschappen: ze kalven op een natuurlijke wijze af zonder problemen en de koeien voeden hun kalfjes goed op in een kudde.

Het Vlees

Het vlees van deze runderen is heel bijzonder. Het heeft een mooie rode kleur en de lichte marmering zorgt voor een ongekend lekkere smaak en malsheid. Dit is onder andere het resultaat van het jaarrond weiden op gras, veel en vrij kunnen bewegen en omdat de runderen bij ons de tijd krijgen om op een natuurlijke wijze en hun eigen tempo te groeien.

De Gezondheid

Onbewerkt rundvlees past in een veelzijdig en gezond voedingspatroon. Het is rijk aan de mineralen ijzer, zink en de vitamines A, B1, B2, B6 en B12. Van nature bevat rundvlees eiwit en vet, maar geen koolhydraten. Onze runderen lopen in de weides op (kruidenrijk) grasland, waardoor de kwaliteit van het vlees goede en gezonde vetten bevatten, zoals omega 3.

De Kwaliteit

Wij gaan voor producten met de allerbeste kwaliteit. De runderen beschikken over (kruidenrijk) gras en kunnen met warme dagen gebruik maken van de schaduw die wordt gecreëerd door de oude bomen in de landerijen waar ze lopen. De kalfjes worden in de wei geboren, blijven bij hun moeder lopen en groeien zo op in de kudde. Wij verzorgen al onze dieren zelf en selecteren speciaal voor u de beste vrouwelijke runderen en/of ossen om te laten slachten, welke we vervolgens zelf uitbenen en verpakken. Zo zijn we nauw betrokken bij het proces van begin tot einde en kunnen wij u een smaakvol, kwalitatief en een verantwoord stukje vlees garanderen!