ORIËNTAALSE SPEKLAPJES

Benodigdheden

  • 4 speklappen (naturel)
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 citroen
  • 2 stengels bosui, in ringen gesneden

Bereidingswijze

  • Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
  • Verwarm de oven voor op 175 C
  • Snijd de speklappen in reepjes
  • Meng in een schaal of kom de gembersiroop met de ketjap manis, suiker, knoflook, olie en de rode peper en leg de speklapreepjes hier in
  • Vet een ovenschaal in en leg hier de speklapreepjes met de marinade in. Knijp een halve citroen over het geheel uit en zet de ovenschaal voor ca. 35 minuten in de oven. Schep halverwege de reepjes een keertje om.
  • Haal het gerecht uit de oven en bestrooi met de bosui

TIP

Lekker met witte rijst