De Duroc Hoeve

Wij zijn Paul en Melissa. De nieuwe, jonge generatie boeren van Nederland en de bedenkers en eigenaren van De Duroc Hoeve. De voorouders van ons allebei zijn met recht echte boeren te noemen. Ze hadden zogenaamde gemengde bedrijven, wat inhoudt dat ze zowel akkerbouw als vee hadden. Dit bestond uit het telen van gewassen voor mens en dier en het houden van kippen, koeien, paarden en varkens. De producten die van het land kwamen, en het vlees dat van de dieren afkomstig was, werd vanuit de boerderij verkocht aan mensen uit de omliggende dorpen en uit de stad. Zo ontstonden de eerste boer-burger contacten. De ene familie is zich gaan specialiseren in het houden van melkvee, de ander in het houden van varkens. In Son en Breugel (en omstreken) hebben wij een kleinschalige combinatie gemaakt van hetgeen wat onze voorouders deden. Zo houden wij varkens van het ras Duroc, alsook een kudde Hereford runderen. Deze dieren worden met onze kennis en ervaring veelal het jaarrond buiten gehouden, wanneer het weer het toelaat, en worden met passie verzorgt en voorzien van voer wat we zelf samenstellen en produceren op eigen grond. Met het vlees van onze dieren, staan wij met kwalitatief en smakelijk vers, maar diepgevroren producten, graag voor u klaar. Al onze producten zijn te vinden op deze website  maar ook bij ons thuis: hier vindt u namelijk ons verkoop-en afhaalpunt met een unieke diepvries-vleesautomaat. Op deze manier proberen we net als onze voorouders, de boer(in) én burger weer met elkaar te verbinden, maar dan in een modern jasje!

Ons Verkoop- en afhaalpunt

U vindt ons verkoop- en afhaalpunt in het buitengebied van Son en Breugel. Het is mogelijk om met uw auto en/of fiets(en) bij ons op de inrit te parkeren. Daar vindt u een ruimte onder de carport waar u meer informatie over ons en onze dieren vindt, alsook onze diepvries-vleesautomaat. Hierin liggen veelal diverse en verse, diepgevroren producten op voorraad van onze eigen Duroc varkens en Hereford runderen in. Al onze producten zijn door ons zelf op ambachtelijke wijze uitgebeend en verwerkt. Vervolgens afgewogen, ingepakt, gevacuümeerd en voorzien van een etiket. Daarna gaat het vlees in een grote vriezer met veel capaciteit, zodat het vlees snel kan worden ingevroren.

Om de automaat te bedienen kunt u de instructies lezen die op de ‘kast’ hangen. De automaat werkt volledig geautomatiseerd en is uitgevoerd met een touchscreen. U kunt het scherm aanraken om zo meer over onze producten te weten te komen, en een bestelling plaatsen. Vervolgens is het mogelijk om uw bestelling te betalen middels contant geld of de pin. Wanneer u met de pin betaalt, kunt u ook kiezen om contactloos te betalen.

Wanneer de bestelling en betaling is gedaan, haalt de automaat uw product(en) op en zal deze in de daarvoor bestemde uitgifte luikjes deponeren. Op het scherm is te zien of dat in luik 1 of in luik 2 is. Na afloop ontvangt u uw bon.

Iets bestellen

Vanaf heden is het mogelijk om online een bestelling te plaatsen. Na het plaatsen van een bestelling zullen wij contact met u opnemen: vervolgens bespreken we wanneer het mogelijk is om uw bestelling bij ons verkoop- en afhaalpunt af te halen. Bij een bestelwaarde van minimaal €50,- komen wij het vlees gratis bij u thuisbrengen in de plaatsen Sint-Oedenrode, Best en Son en Breugel. Daarbuiten is het helaas nog niet mogelijk om aan huis te leveren. Uiteraard kunt u uw bestelling altijd bij ons komen afhalen.

Mits alle producten voorradig zijn, streven wij erna om het vlees zo spoedig mogelijk aan u te leveren. Omdat er van sommige soorten vlees een beperkt aantal in het dier aanwezig is om te kunnen verwerken tot een vleesproduct, kan het voorkomen dat bepaalde producten (tijdelijk) niet leverbaar zijn. Wanneer dat het geval is, zullen wij altijd contact met u opnemen om te kijken naar mogelijkheden om u alsnog goed van dienst te kunnen zijn. 

Ook wanneer u iets speciaals wilt bestellen, zoals een speenvarken aan het spit, een groot stuk buikspek voor op de BBQ, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem hiervoor gerust contact met ons. U vindt onze gegevens onderaan de webpagina of bij het kopje ‘’contact’’.

samenwerking - Teaparty at home

Sinds oktober 2021 zijn enkele van onze producten te proeven in de heerlijke gerechten die Carien maakt. Met haar kleinschalige cateringbedrijfje ‘Teaparty at Home’ verzorgt zij een high tea, smulplanken, mini taartjes en nog veel meer. Wij zijn trots op deze leuke samenwerking, waarbij wij als lokale ondernemers iets voor elkaar mogen betekenen. Bezoek onze automaat of bekijk haar website voor meer informatie.

https://www.teaparty-athome.nl