PASTA OVENSCHOTEL MET GYROS (voor 4 personen)

Benodigdheden voor de gyros

* ca. 500 gram hamlappen
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 theelepel knoflookpoeder
* 1/4 theelepel cayennepoeder
* 1 theelepel paprikapoeder
* 1 theelepel komijnpoeder
* 1/2 theelepel korianderpoeder
* 1 theelepel gedroogde rozemarijn
* 1 theelepel oregano
* 1 theelepel zout
* 1 uit (fijngesnipperd)

Snijd de hamlappen in dunne reepjes en doe het bij de marinade. Schep even om en laat het een uurtje intrekken. Het is ook mogelijk het gyrosvlees al een dag van tevoren klaar te maken om de smaken meer met elkaar te laten mengen. Zet het vlees dan weer koel en afgedekt weg.

Benodigdheden voor de pasta ovenschotel

* 300 gram fusilli
* 1 eetlepel zout
* 4 stengels bosui
* 1 courgette
* 250 gram cherrytomaten
* 1 eetlepel olijfolie
* gyrosvlees a 500 gram
* 1 theelepel gerookte paprikapoeder
* 11/2 eetlepel bloem
* 150 milliliter slagroom
* 250 milliliter groentebouillon
* 150 gram geraspte Emmentaler

Bereidingswijze

* Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
* Verwarm de oven voor op 200 graden
* Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en doe hierbij
het zout. Kook vervolgens de fusili volgens aangegeven tijd op het pakje.
Giet af en laat staan voor later
* Was de bosui, de courgette en de tomaatjes. Snijd de bosui in ringen,
halveer de courgette over de lengte en snijd van beide helften plakjes en
snijd de tomaatjes door de midden
* Verhit in een pan olie en bak hierin het gyrosvlees rondom bruin
* Voeg de courgette toe en bak ongeveer 2 minuten mee
* Voeg nu de bosui en tomaatjes toe en bak deze kort mee
* Strooi het paprikapoeder en de bloem over het geheel en schep om
* Voeg de slagroom en de groentebouillon toe en laat het zo’n 3 minuten
zachtjes doorkoken
* Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak
* Neem een ovenschaal en vet deze in
* Leg de helft van de pasta op de bodem van de schaal, schep hierover de
helft
van de saus en daarover de helft van de kaas. Herhaal dit nog eens.
* Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-22
minuten