Benodigdheden
- 1 procureur aan stuk van ca. 500 gram
- 25 gram boter
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 citroen
- 200 ml witbier
- 1 theelepel tijm
- 2 theelepels gedroogde salie
- 1 sneetje oud witbrood, verkruimeld
Bereidingswijze
- Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
- Snijd de procureur in lapjes
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de lapjes hierin bruin
- Bak de gesnipperde ui ca. 2 minuten met het vlees mee
- Per 1/2 citroen uit en snijd de andere helft in flinterdunne plakjes
- Schenk het citroensap en het bier langs de rand van de pan bij het vlees
- Voeg de plakjes citroen en de kruiden en toe en laat alles ca. 20 minuten sudderen
- Roer de broodkruimels door het stoofvocht
- Laat het geheel nog eventjes sudderen totdat de saus gebonden is
TIP
Lekker met puree van koolraap en boontjes