PROCUREURLAPJES IN CITROEN-BIERSAUS (voor 2 personen)

Benodigdheden

  • 1 procureur aan stuk van ca. 500 gram
  • 25 gram boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 citroen
  • 200 ml witbier
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels gedroogde salie
  • 1 sneetje oud witbrood, verkruimeld

Bereidingswijze

  • Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
  • Snijd de procureur in lapjes
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak de lapjes hierin bruin
  • Bak de gesnipperde ui ca. 2 minuten met het vlees mee
  • Per 1/2 citroen uit en snijd de andere helft in flinterdunne plakjes
  • Schenk het citroensap en het bier langs de rand van de pan bij het vlees
  • Voeg de plakjes citroen en de kruiden en toe en laat alles ca. 20 minuten sudderen
  • Roer de broodkruimels door het stoofvocht
  • Laat het geheel nog eventjes sudderen totdat de saus gebonden is

TIP

Lekker met puree van koolraap en boontjes