Benodigdheden
- ca. 600 gram ribeye
- 4 takjes verse rozemarijn
- 4 teentjes knoflook
- 350 gram gemengde paddenstoelen
- 1 pot witte bonen van ca. 660 gram
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- peper en zout
- olijfolie
- klont boter
- aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
- Wrijf het vlees in met een snufje peper en zout
- Verhit in een grote pan met dikke bodem de olijfolie en bak de ribeye rondom aan. Voeg daarna een klont boter toe en bak het vlees in ca. 10 minuten bruin, zodat hij van binnen nog mooi rood is (maar wanneer je het vlees ‘well done’ wilt hebben, bak het dan iets langer). Houd het vlees in beweging!
- Ris ondertussen de rozemarijn van de takjes, pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Scheur de paddenstoelen in stukjes.
- Haal de ribeye, wanneer deze naar wens is, uit de pan en pak deze in aluminiumfolie
- Draai het vuur lager en bak de rozemarijnnaaldjes in ca. 30 seconden krokant
- Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak ze in ongeveer 8 minuten zacht, tot ze goudbruin zijn. Keer ze regelmatig om.
- Giet de bonen, met vocht en al, erbij en voeg de rode wijnazijn toe. Laat het geheel 5 minuten pruttelen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Haal de ribeye uit de aluminiumfolie en bewaar het vocht. Snijd de ribeye – tegen de draad – in plakken.
- Verdeel de paddenstoelen en bonenmix over de borden, en leg hier de plakken ribeye overheen. Giet het vocht als een sausje over het vlees en besprenkel het eventueel nog met wat olijfolie.