RUNDERBRAADSTUK MET TOMAAT (voor 2 à 3 personen)

Benodigdheden

  • ca. 300 gram runderbraadstuk
  • 1 ui
  • 2 rijpe tomaten
  • 40 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels witte wijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
  • Pel de ui en hak ze grof
  • Ontvel de tomaten en snijd deze in kwarten
  • Kijk of het braadstuk een dunner stuk heeft. Deze kan je anders opbinden met wat keukengaren/bindtouw, zodat het stuk vlees een gelijke dikte krijgt. Verhit in een
    braadpan met een dikke bodem de olijfolie. Bestuif het braadstuk met de bloem en bak het rondom bruin. Haal het daarna even uit de pan.
  • Zet het vuur lager en voeg de wijn toe. Laat deze langzaam verdampen.
  • Bestrooi het braadstuk met wat peper en zout naar smaak, en leg het stuk weer terug
    in de pan
  • Voeg de ui en de tomaten toe en laat het geheel ca. 2 uur pruttelen met de deksel op
    de pan. Keer het braadstuk elke 30 minuten even om.
  • Doe het vuur uit en laat het geheel nog zo’n 10 minuten rusten. Snijd de eventuele
    keukengaren/het bindtouw door en verwijder deze.
  • Snijd het braadstuk dwars op het draad van het vlees in dunne plakken en serveer hier
    overheen het braadvocht als saus

TIP

Lekker met aardappelpuree en verse rode kool