Benodigdheden
- ca. 400 gram runderhaas
- 200 gram broccoli
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels oestersaus
- 5 eetlepels kippenbouillon
- 1 bosje lente uitjes
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen en snijd het, dwars op het draad, in dunne reepjes van gelijke grootte
- Snijd ondertussen de lente uitjes in ringen
- Snijd de broccoli in roosjes en blancheer de roosjes ca. 1 minuut in kokend water. Giet ze af en spoel ze af met koud water.
- Verhit in een wokpan de olie goed heet, en roerbak hierin de vleesreepjes met de knoflook in ca. 4 a 5 minuten bruin en gaar.
- Voeg vervolgens de broccoli, de oestersaus en de bouillon toe. Dek de wokpan af en verhit alles in 2 minuten op hoog vuur. Schep het tussendoor even een keertje om.
- Voeg wat peper en zout naar smaak toe, voeg de lente uitjes toe en roerbak het geheel nog even kort. Serveer hierna het gerecht gelijk op voorverwarmde borden of een verwarmde schaal.
TIP
Lekker bij aardappelpuree en een frisse salade, gemaakt van komkommer, een half sjalotje, een scheutje witte wijnazijn, 2 eetlepels kwark, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel mosterd en een handje dille.