SALADE MET PITTIGE KOGELBIEFSTUKREEPJES (voor 4 personen)

Benodigdheden

  • ca. 250 gram kogelbiefstuk
  • 150 gram gewassen slamelange
  • 50 gram gewassen rucola
  • 65 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 voorgekookte bietjes
  • 2 stengels lente uitjes
  • 1 komkommer
  • 75 gram ongezouten noten
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels port
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 eetlepel honing
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de voorgekookte bietjes in partjes en leg ze in een ovenschaal en hussel ze om in wat olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn, en zet het in de oven. Laat de bietjes ca. 20 a 25 minuten roosteren.
  • Maak 4 cirkels van de geraspte kaas op een bakplaat met bakpapier, en bak ze 10 minuten goudbruin in de oven tot een kaaskletskop. Laat ze daarna afkoelen.
  • Doe de gewassen slamelange in een kom en meng met de rucola. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en voeg toe aan de sla.
  • Meng 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels port, de
    sinaasappelsap en de honing door elkaar en laat even staan.
  • Rooster de noten in een droge koekenpan
  • Was de komkommer en halveer deze in de lengte. Haal met behulp van een
    appelboor of theelepel de zaadlijsten er uit en snijd er dunne plakjes van.
  • Snijd de kogelbiefstuk dwars op het draad in dunne reepjes en bestrooi met wat
    peper en zout. Verhit een koekenpan met dikke bodem met een klein beetje olijfolie, en bak hierin de reepjes om en om bruin in 2 minuten.
  • Verdeel de sla over de borden en verdeel de komkommer en de bietjes hierop. Leg de kogelbiefstukreepjes hier bovenop, strooi de geroosterde noten er over en
    besprenkel met het geheel met de portdressing. Serveer de kaaskletskop er ook bij.