Benodigdheden
- 750 tot 1000 gram riblappen
- 2 teentjes knoflook
- 7 a 8 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 2 blikken gepelde tomaten (á 400 ml)
- 4 eetlepels rode wijnazijn
- 1 kaneelstokje
- 1 laurierblaadje
- 750 gram sjalotjes of kleine uien
- 1 bosje platte peterselie
Bereidingswijze
- Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
- Dep eventueel het vlees droog en snijd het vlees is stukken. Verhit in een braadpan met dikke bodem de olijfolie, en braad het vlees portie gewijs.
- Pel en snipper de knoflook en bak deze kort mee in de braadpan en zet het vuur wat
lager - Voeg 350 ml water, de gepelde tomaten met het vocht, de rode wijnazijn, het
kaneelstokje en het laurierblaadje toe. Laat het geheel ca. 2 uur smoren met de
deksel op de pan. Roer tussentijds een paar keer voorzichtig om met een houten
spatel. - Pel de sjalotjes. Was de peterselie en snijd het in reepjes. Voeg de sjalotjes (in zijn
geheel) en de peterselie toe aan het vlees, en laat alles nog ca. 30 minuten smoren met de deksel op de pan. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. - Haal voor het serveren het kaneelstokje en het laurierblaadje er uit
TIP
Lekker met aardappelpuree, gebakken courgette en wat vers Turks brood