STOOFVLEES IN DONKER BIER (voor 4 personen)

Benodigdheden

  • ca. 500 tot 750 gram riblappen
  • 150 spekblokjes
  • 1 potjes zilveruitjes
  • 2 flesjes donker bier
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • balsamicoazijn
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • klont boter

Bereidingswijze

  • Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
  • Bestrooi de riblappen met de paprikapoeder en eventueel naar smaak met wat peper en zout. Masseer de kruiden stevig over het vlees en snijd de riblappen in stukken.
  • Verhit de olijfolie en de klont boter in een (gietijzeren) braadpan met dikke bodem en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de koekkruiden, de suiker en de knoflook toe.
  • Voeg een scheutje balsamicoazijn toe en schenk 1 flesje bier bij het geheel zodat het geheel net onder het bier staat.
  • Breng het zachtjes aan de kook en zet het vuur wat lager. Laat het vlees ca. 3,5 a 4 uur zachtjes stoven. Roer het tussentijds voorzichtig een paar keer door met een houten spatel.
  • Controleer ook regelmatig of er genoeg vocht in de pan zit, en voeg zo nodig een beetje bier toe. Hoe langer het stooft, hoe zachter het vlees wordt.
  • Voeg het laatste half uurtje spekjes en de zilveruitjes zonder vocht toe aan het
    stoofvlees en laat het zachtjes meestoven

TIP

Lekker met spruitjes en gebakken frietjes!