Benodigdheden
- ca. 500 tot 750 gram riblappen
- 150 spekblokjes
- 1 potjes zilveruitjes
- 2 flesjes donker bier
- 2 eetlepels koekkruiden
- 1 eetlepel paprikapoeder
- balsamicoazijn
- 2 eetlepels rietsuiker
- 2 teentjes knoflook
- klont boter
Bereidingswijze
- Laat het vlees ca. een half uur voor het bereiden op kamertemperatuur komen
- Bestrooi de riblappen met de paprikapoeder en eventueel naar smaak met wat peper en zout. Masseer de kruiden stevig over het vlees en snijd de riblappen in stukken.
- Verhit de olijfolie en de klont boter in een (gietijzeren) braadpan met dikke bodem en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de koekkruiden, de suiker en de knoflook toe.
- Voeg een scheutje balsamicoazijn toe en schenk 1 flesje bier bij het geheel zodat het geheel net onder het bier staat.
- Breng het zachtjes aan de kook en zet het vuur wat lager. Laat het vlees ca. 3,5 a 4 uur zachtjes stoven. Roer het tussentijds voorzichtig een paar keer door met een houten spatel.
- Controleer ook regelmatig of er genoeg vocht in de pan zit, en voeg zo nodig een beetje bier toe. Hoe langer het stooft, hoe zachter het vlees wordt.
- Voeg het laatste half uurtje spekjes en de zilveruitjes zonder vocht toe aan het
stoofvlees en laat het zachtjes meestoven
TIP
Lekker met spruitjes en gebakken frietjes!