Benodigdheden
* 4 filetlapjes (naturel)
* plantaardige olie
* 4 eetlepels bloem
* 2 eieren, losgeklopt
* 50 gram panko (Japanse broodkruim)
* tonkatsu-saus (Aziatische winkel)
Bereidingswijze
* Doe de bloem, de eieren en de panko in drie verschillende diepe borden
* Haal de filetlapjes achtereenvolgend door de bloem, de eieren en de panko. Druk de
panko stevig aan in het vlees, zodat het goed blijft plakken. Verwijder de overtollige
panko voorzichtig van elk stuk vlees
* Laat de filetlapjes een kwartiertje rusten zodat het goed hecht
* Pak een grote (koeken)pan waar alle filetlapjes plat in passen
* Schenk een laag van ongeveer 2 centimeter plantaardige olie in de pan en verhit deze
tot 170 graden. Leg vervolgens voorzichtig het vlees in de olie en frituur ze ca. 3
minuten tot beide kanten goudbruin zijn.
* Haal vervolgens het vlees eruit en laat ze op wat keukenpapier uitlekken
* Snijd ze in reepjes van 2 centimeter en besprenkel ze met wat tonkatsu-
saus
TIP
Filetlapjes hebben een ideaal vetgehalte om tonkatsu volgens deze Japanse wijze te maken. Ze zijn eventueel te vervangen door de schnitzels; deze bevatten iets minder vet en zijn dus wat magerder.